Ні жити, ні вмерти. Прикарпатські депутати ліквідували швидку… (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини
26 травня 2019 року о 14:00 год. в приміщені Івано- Франківської ОДА відбулась нарада керівництва департаменту охорони здоров’я з керівниками КП обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, станціями швидкої медичної допомоги міст Івано –Франківська та Калуша.

Приводом для наради стало рішення депутатів Івано –Франківської обласної ради щодо ліквідації шляхом приєднання Івано-Франківської та Калуської станцій швидкої медичної допомоги до КП обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Вказане рішення депутати прийняли передчасно без проведення будь –яких консультацій та погодження із трудовими колективами та профспілковими організаціями станцій швидкої медичної допомоги.

На нараді не було дано чіткої відповіді щодо можливості функціонування та заключення прямих договорів з новоутвореною Національною службою здоров’я України (НСЗУ) незважаючи на отримання правового роз’яснення голові профспілкового комітету КЗ Івано-Франківської СШМД Богдану Веннику фахівцем НСЗУ. На думку профспілкового лідера ліквідація швидкої допомоги, як юридичної особи призведе до ускладнення умов праці медичного персоналу, його скорочення та погіршення якості надання невідкладної медичної допомоги мешканцям міста Івано –Франківська.

Риторичним залишились запитання представника ВО «Голос» Ростислава Гудзінського щодо покращення матеріально- технічної бази Івано-Франківської СШМД від часу передачі комунального закладу у власність Івано –Франківської обласної ради  та підвищення смертності серед пацієнтів через необдуманий та нелюдський крок щодо ліквідації швидкої допомоги медичної допомоги в Івано –Франківську та Калуші депутатами та чиновниками Івано –Франківської області. Вказана реформа не тільки суперечить Конституції України, але є фактичним геноцидом українського народу через ненадання якісної та доступної медичної допомоги.

P/S В жовтні 2019 Івано –Франківській станції швидкої медичної допомоги мало би виповнитись 75 років з часу заснування. Як це не виглядало би дивним, незважаючи на важкий воєнний стан в 1944 році депутати Станіславської міської ради Радянської окупаційної імперії дбали про життя і здоров’я мешканців більше ніж нібито українські депутати та чиновники з Прикарпаття. Сумно і гірко від таких «слуг народу».
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.