Дієтологи розповіли, кому не можна їсти полуницю: які можуть бути наслідки

Здоров'я, Новини

У сезон дозрівання полуниці багато людей починають поїдати смачну ягоду у величезних кількостях, але дієтологи нагадують, що полуниця корисна не всім.

При помірному вживанні в їжу полуниця надає оздоровчу дію на організм, допомагає нормалізувати обмін речовин і налагодити роботу внутрішніх органів. Але є і ті, кому вживання цієї ягоди протипоказано.

Дієтологи нагадують, що не варто вживати полуницю годуючим мамам. Адже полуниця — алергенний продукт. Щоб у дитини не виникла алергія, краще відмовитися від цієї ягоди на період годівлі.

З тієї ж причини не варто годувати полуницею дітей до 3-х років. Всі червоні ягоди є сильним алергеном. Якщо дитині немає 3-х років, то варто відмовитися від вживання полуниці. Крім того, є небезпека харчових розладів і отруєнь, адже організм дитини більш чутливий до «хімії».

Людям із захворюваннями нирок часте і надмірне вживання полуниці може збільшити ймовірність утворення каменів.

Не варто їсти цю ягоду і людям з гастритом та виразковою хворобою, адже в полуниці велику кількість щавлевої і саліцилової кислоти, вони дратують слизову оболонку шлунку і можуть стати причиною загострення гастриту та виразкової хвороби. При попаданні в шлунок численні дрібні кісточки викликають подразнення стінок шлунка.

Не можна їсти полуницю і приймати ліки від тиску на основі енаприлу гіпертонікам. Таке поєднання призводить до додаткового навантаження на нирки.

Не рекомендується споживати полуницю тим, хто страждає карієсом.

Варто пам’ятати, що не варто захоплюватися полуницею натщесерце. Краще вживати її з молочними продуктами.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.