У Яремче фахівці з усієї України обговорили нові підходи у дерматовенерології (фото)

Здоров'я, Новини

Шостий рік поспіль у Яремче відбулась науково-практична конференція «Прикарпатські дерматовенерологічні дні».

Сюди з’їхалися провідні спеціалісти галузі з різних областей України. Цього року подію приурочили також до 75-річчя шкірвендиспансеру, інформує ІФНМУ.

Як зазначив завідувач кафедри дерматології та венерології ІФНМУ доцент Олександр Александрук, щоразу ця подія є корисна насамперед обміном досвіду між професіоналами у своїй галузі. Зокрема, йдеться про підходи у лікуванні та навіть застосування нових практик.

Також під час конференції учасники обговорювали необхідність реформування дерматовенерологічної служби, діагностики та лікування хвороб шкіри та інфекцій, що передаються статевим шляхом.

«Іноді нова інформація відкриває нові перспективи або ж диктує потребу зупинитися на якомусь етапі, – говорить науковець Александрук. – Тому насамперед лікар має ставитися критично до будь-якої інформації, – лише тоді він зможе прийняти рішення на користь пацієнта.».

Завідувач кафедри дерматовенерології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика Олександр Літус приїхав на конференцію саме з новими ідеями.

«Ми привезли абсолютно новий персоналізований підхід, за яким майбутнє медицини», – зазначив професор Літус, – і у своїй доповіді детально пояснив про що йдеться. Водночас вчений відзначив низький рівень поінформованості населення щодо різноманітних ризиків… «Найбільша проблема на сьогодні – це низька культура нашого населення у сфері піклування про власне здоров’я, – говорить Олександр Літус. – Люди не займаються собою, не оптимізують харчування, фізичні вправи, надто мало проходять обстеження».

Олександр Літус зазначив, що у Європі тривалість життя вища, ніж у нас та акцентував, що профілактика, ранні звернення до лікаря, моніторинг стану здоров’я можуть запобігти розвитку складних недуг, а відтак і подовжити життя. Крім того, вчений радить звернути увагу на генетичні дослідження і не нехтувати таким способом попередження певних ризиків.

«Насамперед є важливою комунікація між спеціалістами. Крім того, лікарі мають змогу ознайомитись із новими методами діагностики, лікування, способами контролю за важкими захворювання», – говорить про важливість конференції доктор медичних наук, професор, головний лікар Вінницького обласного шкірно- венерологічного диспансеру Олег Каденко.

А доповідь професора стосувалася питань діагностики та лікування грибкових захворювань. Медик зауважив, що це перспективний напрямок наповнення медичної програми і поліпшення якості життя людей в цілому.

«За інформацією ВООЗ, що кожен п’ятий мешканець планети є носієм того чи іншого грибкового захворювання, – зазначає професор Каденко. – І це дуже добре, що сьогодні з’являється багато косметичних салонів, клінік, адже можемо говорити про високий рівень якості медичної допомоги. Втім, хочеться, щоби головна зміна була пов’язана зі змінами суджень населення щодо стану свого здоров’я та якості життя»

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.