На Прикарпатті намагаються через суд повернути землі вартістю 10 мільйонів

Економіка, Новини

исменицькою місцевою прокуратурою встановлено, що сільським головою однієї із сільських рад Тлумацького району укладено із суб’єктом господарювання два договори оренди про використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які у встановленому законом порядку не реєструвалися.

Однак, як з’ясувала прокуратура, земельні ділянки передано незаконно, оскільки органом місцевого самоврядування створено умови, за яких підприємець отримав у користування землю на не конкурентних засадах, а саме: не проведено земельні торги, за результатами яких повинні укладатись договори оренди.

У зв’язку із наявністю порушень інтересів держави, Тисменицькою місцевою прокуратурою скеровано до суду позовну заяву про звільнення земельних ділянок площею 45,4067 га та 25,0465 га загальною вартістю понад 10 млн грн.

У пред’явленому позові прокуратура вимагає в судовому порядку визнати недійсним рішення сільської ради та зобов’язати підприємця звільнити землю.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.