Луценко: НАБУ має відповісти за провал боротьби з високопоставленою корупцією першим

Кримінал, Новини

Результати роботи Генеральної прокуратури разом із Національною поліцією, Державною фіскальною службою, Службою безпеки України та Державним бюро розслідувань – 2876 обвинувальних вироків у корупційних справах і 125 млрд грн, повернутих державі. У Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро за той самий час немає жодного вироку, державі вони повернули 425 млн грн, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Луценко: Я ніколи не прогинав і не прогну хребта за будь-яку посаду
Фото: Олег Федонюк / Facebook
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що за роки роботи Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро України досягли фактично нульових результатів. Про це він сказав у відеозверненні, оприлюдненому на своїй сторінці у Facebook.

“Останнім часом багато говориться про необхідність тотальної зміни керівництва держави, зокрема керівників правоохоронних структур, які, мовляв, не впоралися із проблемою боротьби з корупцією в нашій країні. Я ніколи не прогинав і не прогну хребта за будь-яку посаду – для мене всі вони тимчасові. До відповідальності готовий, але хотів би зразу, щоб ми розібратися, хто працював, а хто саботував поставлені законом завдання”, – зазначив Луценко.

Він розповів, що результати роботи Генеральної прокуратури разом із Національною поліцією, Фіскальною службою, Службою безпеки України та Державним бюро розслідувань – 2876 обвинувальних вироків у корупційних справах і 125 млрд грн, повернутих державі. Він додав, що також державі було повернуто 240 тис. га вкраденої землі.

Він підкреслив, що у САП і НАБУ водночас немає жодного вироку, державі вони повернули 425 млн грн.

“Ми працювали, працюємо і будемо працювати ефективно в рамках того, що закон дозволяє нам. САП і НАБУ явно не справилися з поставленими задачами. Причому саме НАБУ, яке багато говорить, але показує нульовий результат, керівник якого призначається указом президента, з моєї точки зору, має відповісти за провал боротьби з високопоставленою корупцією першим. Ми працюємо далі”, – резюмував Луценко.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.