Перекриття дороги на Прикарпатті: Пікетувальникам пообіцяли відремонтувати шлях з Калуша до Осмолоди (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Вчора жителі Новицької ОТГ провели попереджувальну акцію з перекриття Калуського (Добровлянського) перехрестя, вимагаючи ямкового ремонту дороги.

Десятки жителів Добровлян та Новиці вимагали до 1 липня розпочати ямковий ремонт дороги Калуш — Осмолода, а до кінця року — капітальний, інформують“Вікна”.

Для учасників акції та водіїв, які були змушені кілька годин стояти в корку, організатори приготували бутерброди та каву.

За словами громадського активіста Тараса Петріва, сьогоднішня акція — попереджувальна:

«Основна наша вимога – до 1 липня провести ямковий ремонт, а до кінця року – капітальний ремонт дороги Калуш — Осмолода, хоча б до місця, де згоріла церква у селі Новиця. Представників влади ми попередили про акцію заздалегідь, інакше вона б була неправомірною. Сьогодні приїхали до нас представники районної і обласної влади. голова Калуської РДА Іван Данів та Володимир Рачкевич. Обіцяють, як завжди, але невідомо наскільки ці обіцянки будуть підкріплені їхніми діями. Якщо наші вимоги не будуть виконані, ми будемо продовжувати такі акції, заручившись підтримкою інших сіл району, адже ситуація на дорогах у них не краща».

На місці події побував голова Калуської РДА Іван Данів. До учасників акції приїхав начальник департаменту будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА Володимир Рачкевич, який запевнив, що вже за два тижні розпочнеться ямковий ремонт:

«В загальному по області у нас 398 доріг довжиною 3200 кілометрів. Для їхнього ремонту треба 4-5 мільярдів гривень. Однозначно, коштів на це не вистачатиме. Щодо дороги сполученням Калуш-Осмолода, то до ОДА уже надходили листи і звернення громадян, тому ми її включили у перелік доріг, які ремонтуватимуться цьогоріч.  У нас є акумульовані кошти на ямковий ремонт. Просто черга ще не надійшла. Тим більше – не дозволяють погодні  умови. До того ж, ця дорога очікує і на капітальний ремонт, щоправда, не повністю, а лише ділянками, який мав би бути виконаний до кінця року, якщо перелік доріг, які ми пропонуємо ремонтувати в області, буде затверджений профільною комісією Верховної Ради України».

Анатолій, водій-далекобійник з Чернігова, радить активістам блокувати не дороги, а адміністрації:

«Як звичайна людина, я розумію цих людей, які сьогодні вдалися до такої акції. Але як водій вантажівки, який має виконати свою роботу, вчасно прибути до місця завантаження і вчасно привезти свій вантаж замовнику, то я виступаю проти. Ідіть блокуйте адміністрації, не пустіть чиновника у кабінет, ще щось придумайте, але не шкодьте тим, хто до цієї ситуації не має жодного стосунку».

Більше про нинішню акцію — у відео:

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.