У КОНГРЕСІ США СХВАЛИЛИ ЗАКОНОПРОЕКТ З ПІДТРИМКОЮ ДЛЯ УКРАЇНИ НА $445 МЛН

Новини, Політика

Третина з цієї суми передбачається на безпекову допомогу.

Комітет з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив

Конгрес США хоче збільшити допомогу Україні до 695 мільйонів
проект закону з підтримкою для України на 2020-й фінансовий рік.

Про це повідомляє посольство України у США.

Загальна сума допомоги Україні становить 445,7 млн доларів. З них 115 млн доларів передбачається для надання безпекової допомоги за програмою “Міжнародне військове фінансування”.

Читайте також:

У НАТО збільшать внески до трастових фондів для підтримки України
У НАТО збільшать внески до трастових фондів для підтримки України

“Важливо, що зазначений документ забороняє спрямування коштів американської допомоги на фінансування дій, пов’язаних з визнанням суверенітету Росії над Кримом чи будь-якою іншою територією України”, – йдеться у повідомленні.

Також Комітет з асигнувань рекомендував Держдепу США та Агентству США з міжнародного розвитку продовжувати взаємодію з Україною у реалізації програм реабілітації та адаптації українських військових, допомагати новоствореному Міністерству у справах ветеранів України, взаємодіяти у подальшому розвитку боротьби з кібер-загрозами з боку РФ.

Щоб законопроект набув чинності, він має бути схвалений повним складом Палати представників, підтриманий Сенатом та підписаний президентом США.

Читайте також: Від 2014 року США виділили на підтримку української армії понад 1,3 мільярда доларів

Нагадаємо, Комітет із закордонних справ Палати представників США ухвалив законопроект щодо заборони американському уряду визнавати Крим російським. Законопроект передбачає заборону американським федеральним установам вживати будь-які дії або надавати будь-яку допомогу, яка передбачає визнання претензії Росії на суверенітет Криму, його повітряний простір або його територіальних вод. Але президент США має право зробити виняток, якщо він вважатиме, що це необхідно для інтересів національної безпеки його країни.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.