Прикарпатські рятувальники провели урок з безпеки життєдіяльності (фото)

Новини, Суспільство

Дуже часто трапляються випадки, коли діти нехтують правилами безпеки та стають заручниками власної необережності, про це інформує Голос.if.ua.

Тому рятувальники проводять багато тематичних уроків, бесід та занять, темою яких є обговорення способів збереження життя і здоров’я дітей та підлітків у сучасному світі.

Урок з БЖД, котрий працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області провели для учнів Микитинецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст, пройшов невимушено та цікаво. Активно обговорювалися  правила поведінки у різних життєвих випадках.

Фахівці розповіли дітям про кількість пожеж та надзвичайних ситуацій, що мали місце на території області. Також нагадали правила поводження із електричними та газовими приладами. Крім того, школярам нагадали алгоритм дій на випадок пожежі, показали, як правильно користуватися вогнегасником. Усі мали змогу переглянути фільм про діяльність пожежно-рятувальної служби Прикарпаття.

Дізналися школярі й про структуру та функції пожежно-рятувальної служби. Вони зрозуміли, що професія рятувальника небезпечна і почесна. Пожежники, піротехніки, гірські рятувальники й водолази – специфіка роботи у них різна, а от мета завжди одна – мінімізувати наслідки нещастя, надати допомогу тим, хто її потребує. Тому було чимало запитань: де здобувають фах рятувальника, яка техніка є на озброєнні пожежно-рятувальних підрозділів Івано-Франківщини, з яких причин найчастіше трапляються надзвичайні ситуації на Прикарпатті. Рятувальники задовольнили дитячу цікавість та відповіли кожному.

Тематичні заходи з безпеки життєдіяльності й надалі проводитимуться у загальноосвітніх навчальних закладах області. Вони, без сумніву, допоможуть прикарпатським школярам свідоміше ставитися до безпеки власного життя та життя оточуючих.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.