Гірські штурмовики з Франківщини кинули силовий виклик американським колегам і перемогли

Новини, Суспільство

Традиції щорічного міжнародного навчання «RapidTrident» поповнились ще однією сторінкою, про це інформує Голос.if.ua.

Її започаткували військовослужбовці 10 окремої гірсько-штурмової бригади ОК «Захід» «Едельвейс», які кинули силовий виклик іноземним партнерам по зброї.

За словами командира бригади полковника Василя Зубанича, бійці цього прославленого в боях українського підрозділу давно хотіли помірятись силами м’язів з воїнами інших країн-партнерів. І під час проведення міжнародного навчання «Rapid Trident-2019» у них видалась така нагода.

“Американські військові радо зустріли нашу пропозицію зійтись у спортивному протиборстві, – розповів командир бригади. – Спершу, вони запропонували нам свій формат «Іron Man». Це для нас виявилось певною несподіванкою, але ми достойно витримали їх перший виклик.”

Наступні змагання вже планували і організовували українські бійці. І їм вдалось спантеличити, та збентежити гостей нашої держави. Адже окрім вже звичних вправ з штангою і гирями «Едельвейси» запропонували гостям позмагатись протягнувши 20 метрів саму звичайну бойову машину – БМП-1.

Нагадаємо, що її вага складає близько 13 тон. За словами іноземних військових, такого вони не робили ніколи, але спробувати погодились. Загалом у силовому «челенджі» від «Едельвейсів» взяли участь представники збройних сил США, Канади, Литви.

Змагання відбулись у дуже доброзичливій атмосфері, що сприяло головній ідеї навчань – покращити дружні стосунки між військовослужбовцями різних країн.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.