В Івано-Франківську планують відкрити ще дві зарядні станції для електромобілів

Економіка, Новини

В Івано-Франківську планують встановити ще дві зарядні станції із сонячними панелями для електромобілів.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на директора департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста Ігор Попадюк.

З його слів, облаштувати зарядні станції планують біля стадіону “Рух”, а згодом передати їх на баланс стадіону.

“Проєкт реалізують у межах програми Україна — Румунія. Його вартість — 500 тис. грн. Розробили проєкт, кошторис, також маємо подати на тендер. Компанія, яка виграє, зобов’язана буде забезпечити функціонування та програмне забезпечення станцій”, — розповів Ігор Попадюк.

За його словами, спочатку скористатися зарядними станціями можна буде безкоштовно задля промоції та сталості проєкту. Згодом у міськраді визначать ціну.

Цей проєкт підтримали 35 депутатів виконавчого комітету міської ради.

В Івано-Франківську наразі є три заправки для електромобілів: поруч “Промприладу” (вул. Академіка Сахарова, 23), кінотеатру “Люм’єр” (вул. Михайла Грушевського, 3). Ще одна станція — на території державного підприємства “Карпати” (вул. Галицька, 201).

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.