Як живе Донбас сьогодні?

Кримінал, Новини, Суспільство

З 2014 року, на окремих територіях Донецької та Луганської областей України продовжуються безчинства озброєних бойовиків т.зв. «ДНР/ЛНР», а також кадрових військовослужбовців Російської Федерації.

Внаслідок збройного протистояння територія Донбасу зазнала значних руйнувань виробничої, житлової, комунальної, соціальної, транспортної, енергетичної та іншої інфраструктури. Суттєвої шкоди завдано довкіллю регіону.

Всупереч пропагандистським заявам про «проросійський» Донбас, мешканці окупованих територій все частіше розповідають про різке падіння рівня життя, низькі зарплати, відтік кваліфікованих фахівців, про сурогатних «героїв Новоросії», чиї образи їм нав’язують за вказівкою з РФ.

Зі слів місцевих жителів, життя на окупованих територіях стало схоже на пекло, скрізь брехня, пропаганда, лицемірство та цинізм. Щодня російські ЗМІ намагаються нав’язати ідеологію «русского мира» в самопроголошених республіках. Основне завдання таких ЗМІ, змусити місцеве населення боятися, що, власне, у них виходить, але багато хто вже не витримує.

Розмірковуючи про нібито «поголовно проросійські» настрої населення окупованих територій, закликаючи мирних жителів «чинити опір бойовикам», жителі тимчасово окупованих територій враховують реальні умови, в яких тепер живуть: відсутність свободи слова, постійний моральний та психологічний тиск, страх за своє життя та здоров’я, загроза репресій для власників бізнесу. При цьому, правозахисні організації фіксують численні факти порушень прав людини на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Страх і почуття самозбереження – це основні мотиви поведінки мешканців окупованих територій.

Підсумовуючи сказане, можна зробити висновок про те, що окуповані Росією території Донбасу заповнені вигаданою реальністю, а місцевим жителям доводиться з великою силою опиратися викривленій реальності, яку систематично поширюють проросійські ЗМІ. Саме тому, нам потрібно підтримувати тих, хто сьогодні, виживаючи в нелюдських умовах, все ж відчуває себе громадянином України, а також розуміє, що на окремих територіях Донбасу насправді відбувається військова агресія Російської Федерації.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.