Шмигаль заявив про можливе продовження карантину до серпня

Здоров'я, Новини, Суспільство

В Україні дію адаптивного карантину через коронавірус, ймовірно, продовжать до кінця літа. Поки його введено до 30 червня.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. В інтерв’ю “РБК-Україна” глава Кабміну зазначив, що такі обмежувальні заходи дають свої результати, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Ми, очевидно, будемо продовжувати адаптивний карантин до серпня. Якщо нам вдасться до Дня незалежності вакцинувати більшість людей, звичайно, шукатимемо варіанти його пом’якшення”, – уточнив він.

За його словами, така модель карантину дає можливості: якщо показники захворюваності COVID-19 починають зростати, то обмеження вводяться автоматично, а якщо ні – країна “живе в “зеленій” зоні”. Коли уряд побачить, що епідемію вдалося побороти, то карантин зовсім скасують.

“Тому, будуть чи ні нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації і від того, як розвиватиметься ця пандемія взагалі в світі, з’являтимуться чи ні нові штами. Це основні показники, я думаю, що інших, які вплинуть на адаптивну модель карантину, немає”, – уточнив Шмигаль.

Також він підкреслив, що в Кабміні поки не планує вводити загальнодержавний локдаун, а в разі необхідності закриватимуться лише окремі області, як це відбувалося за часів минулої хвилі захворюваності на коронавірус у країні.

Шмигаль заявив про можливе продовження карантину до серпня
Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.