“Ми йдемо далі на тих високих рівнях”, – головний санлікар Прикарпаття про ситуацію з COVID-19

Здоров'я, Новини

У мобільному госпіталі на території Богородчанської центральної районної лікарні перебуває 11 пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Про це повідомив головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук під час брифінгу за підсумками засідання комісії ТЕБ та НС в ОДА, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпат.

Чотирьох хворих ушпиталили з Івано-Франківська, сімох — з навколишніх сіл Богородчанщини.

За словами Руслана Савчука, найбільш критична епідемічна ситуація спостерігається у Яремчі, Поляниці, Надвірнянському, Косівському, Коломийському районах, а також в Івано-Франківську.

“На жаль, ми реєструємо щодня високі показники захворюваності на COVID-19. І ті рішення, які приймали на ТЕБ і НС, не дали нам такого бажаного результату, як ми сподівалися. І ми йдемо далі на тих високих рівнях — від 600 до 700 випадків щоденно фіксуємо. На жаль, ми маємо теж показники летальності невтішні. Протягом минулої доби це було 20 летальних випадків. Маємо чималу захворюваність серед дитячого населення”, — зазначив Савчук.

Рівень завантаженості ліжко-місць у закладах охорони здоров’я на сьогодні складає майже 82 %.

“Сьогодні лікарі працюють на межі своїх фізичних можливостей, так і заклади охорони здоров’я — на межі матеріально-технічної бази”, — каже головний санлікар області.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.