Прикарпатців попереджають про небезпечне куряче філе з Польщі

Здоров'я, Новини, Суспільство

Головне управління Держпродспоживслужби в області попереджає мешканців про небезпечний продукт із сальмонелою.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Зокрема, надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF):

– стосовно виявлення Salmonellaentericaser. Enteritidis (presence /25g) у замороженому філе курячому, що експортувалося з Республіки Польща (виробник: SpdEko-Grill, Sololka) до країн-членів ЄС, після чого зазначену продукцію перероблено на м’ясо механічного обвалювання (відправник: MitmarSp. zo.o., Glowno) та надіслано до України (отримувач: ПП «Черагро», вул. Львівська, 32, м. Червоноград, Львівська область, 80100; ТОВ «Ексім Фуд», вул. Б. Хмельницького, 10, смт. Куликів, Жовківський район, Львівська область, 80362).

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та/або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

У разі виявлення вказаних харчових продуктів, прикарпатців просять повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за номерами телефонів: (0342) 51 13 89, 51 13 92.

Довідково.  Сальмонельоз – це інфекційне захворювання тварин, птахів та людей, яке спричиняють бактерії роду Salmonella. Це зооноз із фекально-оральним механізмом передачі; характеризується переважним ураженням травної системи з розвитком діареї, інтоксикації та зневодненням організму.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.