У Воскресінцях школярі організували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ (фото)

Війна, ДІТИ, Новини, Суспільство

Благодійний ярмарок «Промінь надії, миру та добра» влаштували у Воскресинцівській філії Коломийського ліцею №1 імені В. Стефаника.

Торти, пляцки, тістечка, печиво, вафлі, піца, кава та чай – чого тільки не було на ярмарці! Домашню випічку охоче розкуповували не тільки діти, а й вчителі та гості благодійного заходу.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Ми практично кожного року організовуємо такі ярмарки, а напередодні різдвяних свят ми беремо участь в акції: «Не залиши свого воїна наодинці і подаруй йому різдвяний подарунок».  Також ми влаштовуємо ярмарку й перед Пасхою, але цього року нам не вдалося, тож ми вирішили зробити це сьогодні»,– розповідає директорка Томащук Ганна Василівна.

— Ганно Василівно, розкажіть, будь ласка, як Ви готувалися до даного заходу?

— Діти вже звикли до того, що ми беремо участь у таких заходах, тож завжди старанно готуються та хвилюються. Ви мали змогу на власні очі побачити, яке розмаїття випічки було, адже діти справді вкладають душу.



—  Підкажіть, будь ласка, а куди будуть спрямовані виручені кошти?

— Після таких подій ми збираємо учнівське самоврядування, батьків, класних керівників і вирішуємо, куди спрямовувати кошти. Цього разу виручені кошти будуть передані волонтеру з села Воскресінці Миколі Ільядісу на підтримку ЗСУ.

Загальна сума, яку класам вдалося вторгувати, становить – 16547 гривень:
1 клас – 1700;
2 клас – 1600;
3 клас – 1642;
4 клас – 3057;
5 клас – 2000;
6 клас – 2821;
7 клас – 1035;
8 клас – 1755;
9 клас – 937.



«Також на ярмарку завітали
представники Коломийського відділу ювенальної превенції Петро Михайлюк спільно з поліцейськими офіцерами громад, щоб нагородити учасників конкурсу малюнків, присвяченого Дню поліцейського офіцера громади. Всі учасники конкурсу були нагороджені подарунками, солодощами, а переможці конкурсу – ексклюзивними футболками та бейсболками», –
про це повідомили на фейсбук-сторінці Воскресинцівської філії.

«Ми приємно вражені, що були такі гарні подарунки для школярів і діти мали змогу побачити, що поліція приходить до нас не тільки в якихось екстрених випадках, але й щоб підтримати, допомогти, захистити», – ділиться Ганна Василівна



«Я теж аналізувала малюнки і бачила, яке позитивне відношення дітей до поліції. Діти підписували, що наша поліція нас береже та інші чудові слова», – додала Ганна Василівна.


Редакція щоденної онлайн – газети Голос ІФ у свою чергу зазначає, що діти долучаючись до таких заходів, відчувають, що роблять щось потрібне і корисне, формують у собі активну громадянську позицію людей, небайдужих до потреб та проблем інших.

Журналіст: Соломія Уграк

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube  Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.