Командувача групи військ “Харків” терміново змінили на тлі російського наступу, – ЗМІ (відео)

Війна, Новини, Політика

На тлі захоплення ворогом низки прикордонних сіл на Харківщині було замінено командувача оперативно-тактичного угруповання військ (ОТУВ) “Харків”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Оперативно-стратегічне угруповання військ “Хортиця”, телеграм-каналГудзінський NEWS 🇺🇦.

“Згідно з рішенням військового керівництва з 11 травня бригадного генерала Михайла Драпатого призначено на посаду командувача оперативно-тактичного угруповання військ (ОТУВ) “Харків”, – повідомили виданню в ОСУВ “Хортиця”.

До цього “Харковом” командував бригадний генерал Юрій Галушкін. На цій посаді він перебував з квітня, змінивши Андрія Грицькова.

Разом з тим стверджується, що Драпатий, попри нове призначення, продовжує обіймати посаду заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

@gudzinskiy_life #михайло_драпатий #осув_харків #генштаб #зсу #харків #харьков #мариуполь #війна #война #перемога #київ ♬ Epic for cool and brave films – MoppySound

Хто такий Михайло Драпатий

Бригадний генерал Михайло Драпатий є одним із найвідоміших українських командирів початкового періоду АТО. Саме він командував 2-м механізованим батальйоном 72-ї окремої механізованої бригади, який у травні 2014 року визволив Маріуполь від російських терористів. Також він брав участь у боях на кордоні під час спроб ізолювати бойовиків від забезепечення з Росії.

Пізніше Драпатий був начальником штабу 30-ї окремої механізованої бригади і продовжував військову кар’єру в умовах ООС.

Під час повномасштабної фази війни з РФ Драпатий до січня 2024 року очолював оперативне угруповання “Херсон”. Він був одним із старших командирів, які керували визволенням правобережжя Херсонщини у 2022 році.

З лютого 2024 року Драпатий обіймає посаду заступника начальника Генштабу з підготовки військових.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.