Путін змінив Шойгу та Патрушева

Війна, Новини, Політика

Російський правитель Володимир Путін пропонує призначити Андрія Білоусова міністром оборони замість Сергія Шойгу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Раду Федерації РФ, РИА Новости.

До Ради Федерації надійшли запропоновані Путіним кандидатури на посади керівників низки федеральних міністерств і відомств.

Зокрема, міністром оборони Путін пропонує призначити Білоусова Андрія Ремовича, який був першим заступником голови уряду РФ.

Із 2012 року посаду міністра оборони Росії займає Сергій Шойгу.

Водночас, як повідомляє РИА Новости, Путін призначив Шойгу секретарем Радбезу РФ, а попереднього секретаря Радбезу Миколу Патрушева звільнив “у зв’язку з переходом на іншу роботу”.

Андрію Білоусову 65 років. У 2012-13 роках він обіймав посаду міністра економічного розвитку РФ, з 2013 до 2020 був помічником президента, а з січня 2020 року – першим заступником голови уряду.

Білоусов із 2022 року перебуває під персональними санкціями України як чиновник високого рангу і член найближчого оточення Путіна через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, під персональними санкціями Євросоюзу за заклик до російських олігархів продовжити співпрацю з підсанкційними російськими банками та підтримку окупації Криму, у санкційному списку США проти фінансового сектору Росії. Також занесений до санкційних списків Японії, Канади, Великої Британії та Австралії.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.