У Ворохті готуються до збільшення потужності електроенергії

Новини, Суспільство

У Ворохтянській громаді вже кілька років існує проблема дефіциту потужності електроенергії, що спричинена активним розвитком туристичної інфраструктури.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на «Прикарпаттяобленерго»

Щоб усунути дефіцит, необхідно збільшити пропускну здатність лінії «Ворохта-Ільці» шляхом її реконструкції. Відтак «Прикарпаттяобленерго» протягом травня-липня буде проводити підготовчі роботи перед масштабною реконструкцією,

Підготовчі роботи та заходи з проєктування мереж включені в інвестиційну програму 2024-го року. Проводити відповідні роботи будуть підрядні організації, в тому числі геодезисти та геологи, яким необхідний доступ до відкритої місцевості. У зв’язку з цим, прикарпатські енергетики просять місцеве населення не перешкоджати підрядникам, а в разі виникнення сумнівів стосовно дій осіб у воєнний час, – просити показати посвідчення.

Після того, як підготовчі заходи будуть виконані, реконструкцію лінії буде включено в інвестпрограму 2025-го року. Відповідно до програми, лінію переведуть з напруги 35 кВ на 110 кВ, після чого її пропускна здатність збільшиться. Це дозволить частково перекрити дефіцит потужності та виконати заявки споживачів на її збільшення.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.