Судитимуть депутатів Київради, які ухилилися від військової служби

Кримінал, Новини, Політика

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт щодо ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міськради за допомоги керівника апарату Київської міської військової адміністрації та командира військової частини.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Державне бюро розслідуваньОфіс генпрокурора.

“Слідчі встановили, що солдати однієї з військових частин (ТРО –ред.), троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення.

Керівник апарату Київської міської військової адміністрації сприяв оформленню липового “відрядження” трьом депутатам та одному з їх помічників до КМВА. До оборудки був залучений й командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією”.

За даними джерела “Української правди”, йдеться про наступних фігурантів:

  • Олег Левченко (фракція “Європейська солідарність”),
  • Михайло Терентьєв (фракція “УДАР”),
  • Ігор Хацевич, (фракція “Європейська солідарність”),
  • Олексій Шпак, помічник депутата Хацевича.

Три столичних депутати, помічник депутата обвинувачуються в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою, а керівник апарату Київської міської військової адміністрації – у сприянні в ухиленні.

Командир військової частини обвинувачується у перевищенні службових повноважень.

Про те, що четверо військовослужбовців однієї із військових частин ТРО, троє з яких є столичними депутатами, а ще один – помічником депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу, стало відомо в серпні 2023 року.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.