Великдень в умовах війни: на Прикарпатті на свята посилять заходи безпеки

Новини, Суспільство

Третій рік Україна відзначатиме Воскресіння Господнє в умовах воєнного стану.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук у відеозверненні.

“Коли ворог продовжує тероризувати українські міста та не полишає спроб посіяти серед нас розпач та зневіру. Але ми вистоїмо.

Бо ми маємо надійний захист — відважних оборонців, які на полі бою відвойовують вільне майбутнє нашого народу, захищають небо від ворожих атак.

За це маємо бути вдячні”, — каже Світлана Онищук.

Посадовиця додає, зі свого боку влада на Великодні свята посилює заходи безпеки.

“Під час богослужінь біля храмів області та у місцях масового скупчення людей патрулюватимуть додаткові наряди поліції. Екстрені служби працюватимуть у посиленому режимі.

Наше ж завдання не втрачати пильності та подбати про власну безпеку та своїх близьких. Своєчасно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Також нагадую, що на Івано-Франківщині діє комендантська година, з опівночі до п’ятої ранку. Під час якої заборонено перебувати на вулиці та у громадських місцях без спеціальних перепусток і документів, що посвідчують особу.

На передодні одного з найбільш релігійних свят, яке символізує перемогу світла над темрявою, добра над злом хочеться звернути увагу на такі одвічні чесноти, як милосердя, співчуття та небайдужість до ближнього”, — наголошує Онищук.

Світлана Онищук наголошує, потрібно подбати не лише про чистоту домівок та дворів, а й про чистоту сердець.

“Згадаймо у молитві всіх — чиї життя забрала війна, огорнімо турботою самотніх людей.

Особливо шанобливого ставлення заслуговують наші воїни, завдяки яким ми маємо можливість відзначати Великдень зі своїми рідними.

А також родини наших захисників, які через війну не зможуть зібратися у повному сімейному колі.

Дорогі прикарпатці та гості нашого краю, щиро бажаю, щоб Великодні свята минули у спокої та мирі. Бережіть себе та своїх рідних”, — резюмувала Онищук.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.