Цільова мобілізація: прикарпатцям розповіли, що передбачає та кого залучатимуть

Новини, Суспільство

Загальну мобілізацію та воєнний стан в Україні продовжили щонайменше до 13 травня 2024 року.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Окрім загальної мобілізації, в Україні діє поняття «цільова мобілізація», яка передбачає участь українців не у бойових діях, а у повоєнному відновленні країни.

Так, у 2022 році Кабінет Міністрів України вніс зміни до Положення про єдину державну систему цивільного захисту. Зокрема, додали пункт проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків ведення військових дій.

Тому після війни громадян можуть залучати до ліквідації її наслідків. Зокрема, до відбудови держави.

Мобілізоване населення не братиме участі в бойових діях. Громадяни працюватимуть на визначених територіях після проведення розмінувань та аварійно-рятувальних робіт. На час цільової мобілізації робоче місце, посада та середня заробітна плата зберігаються.

Загалом до Положення про єдину державну систему цивільного захисту включили новий пункт, який визначає додаткові завдання у відновлювальний період.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.