В селі Угринів Івано-Франківської області підтверджено факт забруднення води

Новини, Суспільство

У селі Угринів, що поблизу Івано-Франківська, до потічка “Безіменний” витекли небезпечні речовини. Поліціянти встановлюють причетних.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Державну екологічну інспекцію Карпатського округу

До Державної екологічної інспекції Карпатського округу поступило звернення щодо витоків невідомих речовин з колектора мережі водовідведення на території Угринівської сільської ради Івано-Франківської області у потічок «Безіменний», що в подальшому забруднює річку Бистриця-Солотвинська.

Під час проведення обстеження виявлено також засмічення русла потічка. Голову сільської ради зобов’язано вжити вичерпних заходів до ліквідації виявлених відходів.

Працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби стічних вод для проведення лабораторних досліджень. За результатами досліджень підтверджено факт забруднення поверхневих вод по показниках: амонію, ХСК та БСК5.

Для встановлення осіб винних у забруднені поверхневих вод та вжиття заходів реагування, матеріали скеровано до ГУНП в Івано-Франківській області.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.