ISW проаналізував заяви Путіна і Лукашенка про атаку на “Крокус” у Підмосков’ї

Війна, Новини, Політика

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували заяви лідерів Білорусі та Росії з приводу атаки на московський “Крокус Сіті Холл”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ISW.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нападники на “Крокус Сіті Хол” спочатку втекли до Білорусі, а не до України, прямо підриваючи наратив Кремля про причетність України, можливо, щоб уникнути запитань про те, чому нападники прямували передовсім до Білорусі.

У звіті зазначають, що у Лукашенка “дуже мало очевидних стимулів брехати про факти нападу таким чином”.

Разом із тим зазначають: “Припущення про те, що нападники прямували до Білорусі, ймовірно, щоб знайти там притулок, може мати руйнівні політичні наслідки для Лукашенка і його режиму, оскільки підніме питання про те, чому вони думали, що в Білорусі їм буде безпечніше, і хто, на їхню думку, міг би їх там прийняти”.

Тому Лукашенко, можливо, хотів запобігти суперечкам про гіпотетичні зв’язки нападників з Білоруссю, заявивши, що білоруські сили відіграли важливу роль у їхньому арешті. Хоча заява Лукашенка підриває усталений наратив Кремля, вона зменшує його вразливість перед спробами Кремля використати непублічну інформацію про початкові плани втечі нападників для тиску на нього в майбутньому.

Правитель Кремля Володимир Путін та інші російські посадовці, схоже, намагаються підтримувати послідовну риторичну лінію щодо нападу на “Крокус”, що свідчить про те, що влада РФ ще не до кінця зрозуміла, як узгодити свої інформаційні операції з реальністю провалів розвідки та правоохоронних органів.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.