Врятував не одного побратима: На Запоріжжі загинув військовий з Івано-Франківщини Руслан Галько

Війна, Новини, Суспільство

У Запорізькій області загинув військовослужбовець 102 окремої бригади з Івано-Франківщини Руслан Галько на позивний Малиш.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Друг родини Руслана Галька Петро Бабчук розповів Суспільному, що чоловік народився у Яремчі. Жив у присілку Ямна.

Руслан Галько став на захист країни у перші дні повномасштабного вторгнення. Від квітня 2022 року служив у Запорізькій області.

“Він був живим, життєрадісним, мав класне почуття гумору, був відповідальним та роботящим. Переймався за хлопців, з якими служив. Врятував не одного побратима, багатьом допомагав. Порядний чоловік, військовий — на вагу золота. Три тижні тому ми передали Руслану авто, на яке збирали гроші всім присілком, бо попереднє авто згоріло”, — розповідає Петро Бабчук.

З його слів, воїн загинув у ніч з 20 на 21 березня 2024 року. У нього залишилися дружина, син та донька.

Побратим Руслана Галька Петро Куртяк пригадав один випадок, який з ними стався на війні.

“Коли ми з ним потрапили під обстріл та перед нами розбило авто, то Руслан допоміг посадити пораненого, щоб вивезти до стабпункту, а сам залишився біля полеглого, якого витягнув з авто до бліндажа. Понад годину сидів під щільним вогнем ворога, який коригувався двома дронами”, — пише Петро Куртяк.

Військовослужбовець додає:

“Ти був людиною честі, ніколи не відмовляв у допомозі й завжди був готовим прийти на допомогу іншим. Ця війна жорстока і забирає найкращих, на жаль, багато людей цього не розуміють”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.