Відомі нові подробиці про булінг в одному з ліцеїв Івано-Франківська (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини

Чому збільшується кількість випадків булінгу (цькування) у дитячих колективах?

Про це розповіла начальниця відділу ювенальної превенції поліції області Алла Бойчук для “Суспільного Івано-Франківська”, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Як зауважила Алла Бойчук, насамперед ситуація залежить від інформованості батьків і дітей про відповідальність і можливість звернення у поліцію.

“Тому ми спілкуємося з кожним заявником і вони розуміють, що можуть звернутися.

Друге — це очна форма навчання. Бо булінг стосується лише навчального закладу, якщо конфлікти відбуваються у його межах і пов’язані з освітнім процесом у соцмережах та групах, як ми документували в ліцеї № 4.

Тому із цим, думаю, що пов’язано”, – каже Бойчук.

Відомо, на якому зараз етапі справа щодо булінгу одного з учнів у ліцеї №4.

“Один протокол складений щодо неповідомлення керівником закладу освіти поліцію про факти булінгу. Два протоколи складені щодо батьків, діти яких цькували хлопчика, потерпілого. Та троє батьків притягнуті до відповідальності чи оформлені матеріали про правопорушення, передбачене статтею 184 – це неналежне виховання дітей.

Ми розуміємо, що діти ображали цього хлопчика. Вони вчинили правопорушення, передбачене статтею 173. Тобто це був одиничний факт конфлікту з цією дитиною і ми щодо батьків склали протоколи. Ці матеріали сформовані, скеровані у суд, перевірка триває, діти опитані, педагогічний колектив опитаний. Але справа ще не завершена.

З 32 дітей, які є в цьому класі ще не всі опитані. Присутні різні моменти, батьки відмовляються від опитування дітей, інші батьки не мають можливості з’явитися на запрошення поліцейських у зв’язку із зайнятістю. Ми це допрацюємо”, – зазначила поліцейська.

Як уточнює Алла Бойчук, хлопчик після конфлікту, востаннє був у школі 19 лютого. Дитина школу не відвідувала, погано себе почувала, хворіла.

“Мама потерпілого погодилася на опитування дитини в зеленій кімнаті. Дитина опитана, в нас є висновок психолога. Визначено, що дитина справді зазнає булінгу. Він не комфортно себе почував в закладі. Хоча дитина любить навчатися, комунікабельна та обдарована.

Хлопчик дуже гарно й грамотно відповідає на запитання, вивчає англійську мову, грає на скрипці. Можливо є заздрість інших щодо цієї дитини, його особливостей, обдарованостей. Думаю, це основна причина. Встановлено, що дитина має багато днів пропуску навчального процесу. 56 днів, як нам повідомили у закладі освіти, дитина була відсутня на заняттях.

Є медичні документи, заяви матері, що дитина з тих чи інших причин не відвідувала заклад. Хлопчик навчався дистанційно. Як він вчитиметься далі, визначатиме мама. Але я думаю, що дитині потрібно відвідувати очне навчання”, – резюмує начальниця відділу ювенальної превенції поліції області.

Однак відомо, батьки однокласників цього школяра також написали заяви у поліцію.

“Зараз є шість заяв. П’ять стосуються Любові Бурак. Яка в соцмережах розповсюдила персональні дані їхніх дітей, де є зазначені мобільні телефони. Дітям з різних номерів надходили погрози.

І є одна заява, зареєстрована щодо матері цього хлопчика, що вона погрожувала однокласниці сина розправою та ображала її нецензурними словами. Наразі мама потерпілого хлопчика не надала нам пояснення щодо цього факту. Вона повідомила про те, що звернеться у поліцію у зручний час разом зі своїм адвокатом.

Триває перевірка, ці звернення зареєстровані”, – резюмувала Алла Бойчук.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.