Повідомлення надходять: як в Івано-Франківську працює чат-бот у Telegram про булінг у навчальних закладах

Кримінал, Новини, Суспільство

Департамент освіти і науки запустив чат-бот “Стоп булінг! Osvita.if” у Telegram, в якому можна анонімно повідомляти про булінг у школах Івано-Франківської громади.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на начальницю відділу ювенальної превенції поліції області Аллу Бойчук.

“У чат-бот приходить анонімне повідомлення про конфлікти чи булінг в навчальних закладах. Зараз маємо інформацію про три повідомлення. Є клас і є навчальний заклад. Немає конкретно, що відбувається.

Департамент освіти проводить анонімне анкетування і визначає ризики, чи справді є такі факти”, – резюмує Бойчук.

Зі слів Алли Бойчук, упродовж минулого навчального року зареєстрували 121 звернення щодо конфліктів у закладах освіти. З них підтвердилися десять фактів булінгу.

“Відповідно, їх задокументували та скерували до суду. Всі протоколи про адміністративні правопорушення розглянуті в суді, винні притягнуті до відповідальності.

Щодо інших конфліктів це не означає, що ми не реагували. Відповідно до законодавства ми складали протоколи стосовно батьків.

Зараз у нас є 38 звернень закладів освіти про конфлікти у навчальних закладах, дев’ять фактів булінгу вже підтвердилися.

Кількість звернень збільшується. Є інформація, виявлена у соцмережах. Вона так само підлягає перевірці та реєстрації”, – наголошує Бойчук.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.