Папа Римський після шквалу критики знову закликає до мирних переговорів

Війна, Новини, Політика

Папа Римський Франциск після хвилі критики у бік його позиції щодо війни в Україні повторив свій заклик до мирних переговорів з Росією.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”, Vatican News

У своїй щотижневій аудієнції у Ватикані понтифік згадав жителів “мученицької України і Святої Землі, Палестини, Ізраїлю, які так сильно страждають від жахів війни”.

“Ніколи не забуваймо, що війна – це завжди поразка. Ми не можемо рухатися вперед під час війни. Ми повинні докладати всіх зусиль, щоб говорити і вести переговори”. – сказав Папа.

Папа Римський Франциск, говорячи про війну, сказав, що Україна повинна мати “відвагу білого прапора” і бути готовою вести переговори. У подальшому коментарі представник Ватикану зазначив, що заява понтифіка не була закликом до капітуляції України.

Слова Папи викликали широкий резонанс і багато критичних коментарів.

Так, очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що Папі слід було б звернутися із закликом до президента РФ Владіміра Путіна щодо виведення окупаційних військ з України. Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань зауважив, що мир “в руках однієї людини” – очільника Кремля, тому що війна почалася і триває через нього.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба відповів Папі Римському, що прапор України – не білий, а синьо-жовтий.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.