ISW проаналізував, чому Путін після “виборів” апелює до ФСБ

Війна, Новини, Політика

На думку експертів Інституті вивчення війни (ISW), російський правитель Володимир Путін найперше апелює до ФСБ, щоб підкреслити, що його режим нібито має підтримку розгалуженого апарату безпеки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ISW

Путін представив Федеральну службу безпеки як ключового гаранта безпеки і суверенітету Росії після своєї так званої “перемоги” на “президентських виборах”, що, ймовірно, свідчить про те, що російські спецслужби і силовики (російські силовики з політичним впливом) і надалі представлятимуть його основну підтримку під час його п’ятого президентського терміну.

Свою першу велику промову після “перемоги” на “виборах” Путін виголосив на засіданні колегії ФСБ 19 березня і похвалив співробітників служби за “забезпечення безпеки і суверенітету Росії”.

Експерти зазначають: апелювання Путіна до функцій ФСБ, ймовірно, мали на меті нагадати його внутрішньому електорату, що його режим має підтримку розгалуженого апарату безпеки, який Кремль намагається розширити від початку повномасштабного вторгнення, особливо після невдалого заколоту “групи Вагнера” в червні 2023 року.

Примітно, що один з найбільших викликів стабільності путінського правління походив від силовика, покійного фінансиста “Вагнера” Євгена Пригожина, і Путін, ймовірно, прагне продемонструвати, що російські силовики міцно об’єднані в підтримці його п’ятого президентського терміну і його військових зусиль в Україні.

“Путін, який сам є колишнім офіцером КДБ, можливо, підкреслює, що ФСБ є організацією, яка користується його прихильністю, хоча диктатор традиційно нацьковує російські спецслужби і силовиків одне на одного, щоб вони змагалися за його підтримку і не давали жодній окремій структурі накопичити надто багато влади”, – зазначають у звіті.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.