Секретарка ВЛК за виписування відстрочки від призову відбулась штрафом

Кримінал, Новини

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженці с. Томашівці Калуського району, яка, будучи секретарем позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії, зловживала впливом.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Використовуючи умови введеного в Україні воєнного стану, виступивши пособником неправомірних дій начальника, відносно якого здійснюється окреме кримінальне провадження, в період часу з 25 травня 2023 року по 25 липня 2023 року перебуваючи в приміщенні даного центру комплектування та соціальної підтримки, забезпечила виготовлення та видачу довідки військово-лікарської комісії № 124/26 від 21 червня 2023 року про те, що останній визнаний тимчасово не придатним до військової служби за станом здоров’я, тобто надала засоби та сприяла одержанню начальником, відносно якого здійснюється окреме кримінальне провадження, неправомірної вигоди в сумі 2000 доларів США, шляхом безпосереднього її отримання поблизу магазину «АТБ», що в Івано-Франківську, за вплив на прийняття рішення головою та членами військово-лікарської комісії», – йдеться у вироку суду.

26 лютого 2024 року між прокурором Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та обвинуваченою укладено угоду про визнання винуватості.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 369-2 КК України, та призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі 2000 (двох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 (тридцять чотири тисячі гривень) гривень.

Вирок виніс Головуючий-суддя Роман Хоростіль.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.