В Івано-Франківську провели в останню путь льотчика Андрія Ткаченка (відео+фото)

Відео-новини, Війна, Новини, Суспільство

Український захисник неба загинув 8 березня.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ТСН.

В Івано-Франківську попрощались із 33-річним льотчиком-винищувачем Андрієм Ткаченком. У його МіГ-29 поцілила ворожа ракета, коли він працював у небі над Донеччиною.

Побратими віддали йому шану за своєю неписаною традицією.

За неписаною традицією, військові льотчики приносять на летовище піаніно. Звучить мелодія, вибрана навмання. Музикантка ще не закінчує грати, як хлопці підпалюють інструмент. Так прощаються з товаришами, які загинули у бою.

Від дитинства мріяв стати льотчиком

В останню путь льотчика проводжали сотні містян. Свій останній бій Андрій Ткаченко прийняв 8 березня у небі на Донеччиною. Можливості катапультуватися, кажуть побратими, не мав.

Мрія літати у Андрія Ткаченка була з дитинства. У небо закохався, коли був пластуном. Після вишколу у летунському таборі “Чота Крилатих” він і озвучив свою мрію стати льотчиком. Саме в 2006 році він вперше користувався парапланом, вчився літати на параплані, піднімати крило над собою,  правильно приземлятися, коли ти стрибаєш з парашута.

pilot2 scaled

Скромного, сором’язливого хлопчину “Пласт” перетворив на цілеспрямованого лідера, кажуть друзі. Дитячу мрію він втілив у життя – вступив до Харківського університету Повітряних Сил. По закінченні вишу став льотчиком-винищувачем 114-тої бригади тактичної авіації. Але у довоєнні часи льотчики літали мало. Тож Андрій перейшов в інструктори до молодих пілотів – ділитися знаннями.

bez imeni 26

Спогади побратимів про Андрія Ткаченка

Побратими згадують його як талановитого педагога.

“Він був одним з перших інструкторів, які вчили мене на полігоні працювати. Вчив влучно кидати бомби. Я побачив – він педант своєї справи. В нього гарно документація розписана, все підготовлене. Я вже тоді зрозумів – гарна людина”, – каже побратим Дмитро Шкаревський.

630 360 1710099080 885

Але коли ворог розпочав повномасштабну війну проти України, Андрій швидко відновив льотні навички та сам сів за штурвал МіГ-29. Він мав чимало нагород. Звання підполковника отримав посмертно. В останню путь його проводжали з усіма військовими почестями.

Над могилою героя пролетіли побратими і востаннє махнули йому крилами. Кажуть, льотчики не помирають – вони просто назавжди залишаються на небі.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.