У Франківській області суддя отримав 6 років вʼязниці за хабар 5000 євро

Кримінал, Новини, Суспільство

ВАКС засудив до 6 років ув’язнення суддю Володимира Булку за хабар в 5000 євро у 2018 році.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Центр протидії корупції.

Суддю Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булку, якого НАБУ ще у 2018 році викрило на хабарі в 5000 євро, засудили до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

У своєму останньому слові Булка заявив, що щиро кається за вчинене.

“Буду жити з цим до кінця своїх днів. Кожен день жалкую за свій вчинок. Якби можна було повернути час назад, то ніколи б не вчинив такого ганебного вчинку”, – заявив він.

За даними слідства, 5000 євро хабаря суддя отримав за ухвалення рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство фірми.

У матеріалах слідства звучить фраза судді, мовляв, що він винесе потрібну ухвалу за умови надання йому “5 пляшок шампанського”. Надавач хабаря на одній із наступних зустрічей перепитав: “5 — це в євро чи доларах?”.

Суддя Булка заявив у суді, що сприйняв питання як жарт. Втім, гроші взяв. Їх знайшли у лівій кишені штанів судді під час затримання. Його затримали в більярдному клубі в Івано-Франківську після отримання другої частини хабаря у 3000 євро.

Булку викрили на початку серпня 2018 року, а вже 10 вересня 2018 року він подав заяву про відставку. І стара ВРП відправила його на почесну пенсію з довічним грошовим утриманням.

Суддю сьогодні взяли під варту. Вирок може бути оскаржений до апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.

Якщо вирок набере законної сили, відставка і виплати будуть припинені.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.