НАТО готове направити у Польщу 300-тисячну армію, – начальник Генштабу країни

Війна, Новини, Політика, Суспільство

Наразі у НАТО є 300 тисяч солдатів, які знаходяться у стані високої готовності для перебазування в Польщу на випадок початку війни.

Про це заявив начальник  Генштабу Польщі Кароль Димановський в ефірі TVP.info, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Американські солдати вже давно дислокуються в Польщі. – Їх кілька тисяч. Вони займаються з нами регулярно. Пам’ятаймо, що Сполучені Штати та інші союзники також підтримують нас в інших сферах: у повітрі, на морі, у космосі та кібербезпеці”, – сказав він.

На запитання про те, чи можливо, що кількість американських військових у Польщі збільшиться до 100 тисяч, він сказав, що це реалістичний сценарій.

“Це припущення останніх планів НАТО, які були схвалені на політичних рівнях на останньому саміті у Вільнюсі. Досі в штаб-квартирі НАТО було 40 тисяч солдатів, зараз їх 300 тисяч”, – сказав Димановський.

Він додав, що “солдати прибудуть у країну, яка знаходиться під загрозою, ще до початку війни”.

За його словами, є різні готові сценарії, щоб адекватно відповісти на агресію.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.