ЗМІ дізналися, як Кремль намагається зробити з викрадених українських дітей росіян

Новини, Політика

Російська влада розробила цілу систему “перевиховання” викрадених з України дітей, намагається сформувати в них “російську ідентичність”, переконує, що їхні батьки померли і вважає їх “потенційними терористами”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на розслідування видання Meduza.

“Точна кількість українських дітей, насильно вивезених за час війни в Росію, невідома – за даними Києва, йдеться майже про 20 тисяч. Російські чиновники вмовляють українців забути про батьківщину – і переконують, що батьки ніколи не приїдуть, щоб забрати їх додому. Влада впевнена, що зможе “перевиховати” вкрадених дітей”.

За даними видання, міністерство просвіти РФ є головним відомством, яке відповідає за “індоктринацію” (процес систематичного і впорядкованого впливу на індивіда з метою впровадження певних ідей, переконань, або поглядів – ред.) депортованих українських дітей.

У розроблений в 2022 році для вчителів РФ словник внесли слова і вирази, визначені як такі, що “містять ознаки екстремізму на націоналістичному ґрунті” і можуть використовувати депортовані українські діти. Зокрема, “Слава Україні! Героям слава!”, “Рашизм”, “Орки” тощо.

Також у методичці “Профілактика конфліктів, проявів екстремізму і тероризму в полікультурному освітньому середовищі” ідеться про те, що поява в мовленні “специфічного сленгу” або навіть просто обговорення “політичних тем” може бути ознакою того, що серед дітей поширена “деструктивна ідеологія”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.