У Калуші відкрили міжнародну виставку 29 митців

Новини, Суспільство

Кошти, як зазначили митці, будуть спрямовані на допомогу ЗСУ. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Калуську міську раду. 

У Виставковій залі КЗ “Музейно-виставковий центр Калуської міської ради”, що на вул. Дзвонарській, розпочала діяти виставка “Квіткові мотиви”.

В центрі уваги цієї виставки — квітка. Квітка — як символ життєвої сили, символ рідної землі, символ миру.

На виставці представили роботи 29 художників з Калуша, Івано-Франківська , Коломиї, Долини. Є тут графіка із Англії (авторка Надія Садов”як) і Німеччини (авторка Івонне Гох).

Акварель, олія, акрил, батік, олівець… На виставці – твори знаних митців-калушан Вікторії Гречко, Любові Панфілової, Людмили Костів, Ярослава Господарчука, Ігоря Бойковича, Лілії Бучак, Віктора Коніва, Зоряни Атлантової, Ольги Шпук, Лесі-Лариси Гох, Анастасії Колісняк, Ігоря Семака, Вікторії Дідошак, Володимира Митця, Тетяни Гламазди, Оксани Струк, Ірини Косани і Богдани Галайди, покійного Йосипа Кравця.

Обласний центр на виставці представляють художники Оксана Лендьєл, Анна Науменко, Галина Філіпова, Тетяна Мурафа, Галина Федоряк і Роман Овчар.

Є тут робота з Коломиї — “Квітка надії” (авторка Наталія Вовчук). По краях роботи забиті цвяхи, бо це полотно протягом 2023 року використовувалося для плетіння кікімор. Картину авторка створювала з надією на звістку від чоловіка, який зник безвісти та з великим сподіванням, що війна завершиться.

Виставка діятиме продовж місяця. Картини можна не тільки споглядати, а деякі – й придбати.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

 

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.