Прикарпатець втратив десять тисяч через шахраїв

Кримінал, Новини

«Терміново позич гроші, я у біді»: у шахрайську аферу потрапив прикарпатець та втратив 10 тисяч гривень.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на поліцію області.

Якщо у соцмережі ви отримали таке повідомлення, не поспішайте та переконайтеся, чи справді вашому товаришу чи родичу потрібна фінансова допомога.

В одну із таких схем потрапив 38-річний мешканець обласного центру. Потерпілий в соціальні мережі “Інстаграм” отримав повідомлення нібито від своєї знайомої, якій терміново потрібні гроші. На рахунок, вказаний у повідомленні, заявник перерахував 10 тисяч гривень.

І лише пізніше дізнався, що акаунт подруги зламано, і коштів вона не просила, потерпілий звернувся за допомогою до поліції.

Запам’ятайте кілька правил безпеки, аби зловмисникам не вдалося вас ошукати:

  • перетелефонуйте другу за номером, який ви точно знаєте, а не за тим, що вказаний на сторінці у соцмережах. Пам’ятайте: якщо шахрай зламав сторінку, то міг змінити номер телефону в профілі;
  • запитайте друга про те, що можете знати тільки ви – таке питання відразу викриє шахрая;
  • напишіть спільним друзям у соцмережах і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень від людини, яка просить у вас фінансову допомогу.
Якщо ж ви потрапили в пастку шахраїв, просимо телефонувати до чергової частини Калуського районного відділу поліції ГУНП в області за телефоном: 067 344-40-33 або на лінію 102.
Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.