Орбан розповів про “детальні плани” Трампа щодо завершення війни: не дасть ані копійки

Новини, Політика

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан, який 8 березня зустрічався з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом, заявив, що той нібито має “досить детальні плани” завершення війни в Україні й не збирається виділяти на боротьбу з російською агресією в Україні “жодної копійки”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на інтерв’ю Орбана теканалу M1, про, що пише Magyar Nemzet.

За словами Орбана, Трамп має “досить детальні плани” щодо того, як закінчити російсько-українську війну, і його плани збігаються з інтересами Угорщини.

“Він має дуже чітке бачення, з яким важко не погодитися. Він каже наступне: по-перше, в українсько-російській війні він не дасть жодної копійки. Тому війна закінчиться, тому що очевидно, що Україна не може стояти на власних ногах. Якщо американці не дадуть грошей і зброї разом з європейцями, то війна закінчиться. А якщо американці не дадуть грошей, то європейці самі по собі не здатні фінансувати цю війну. І тоді війна закінчиться”.

Орбан додав, що мова йде про те, що Америка не хоче фінансувати безпеку Європи.

“Якщо європейці бояться росіян або взагалі хочуть мати високий рівень безпеки, вони повинні за це платити. Або будувати власну армію, власне обладнання, або, якщо вони використовують для цього американців, то платити американцям ціну, ціну безпеки. Так що він (Трамп – ред.) говорить прямо і чітко”, – сказав прем’єр Угорщини.

Він також зазначив, що Трамп “був першим президентом за довгий час, який не розпочав війну під час свого терміну”.

“Тому ми знаємо про нього, ми знаємо з його президентства, що він людина миру. І він не приховує своїх поглядів зараз, він чітко дав зрозуміти, що його мета – принести мир у російсько-українську війну. Ми хочемо якнайшвидшого припинення вогню. Ми хочемо якнайшвидшого закінчення цієї війни, яка повільно наближається до завершення. Я не бачу нікого іншого, хто мав би більше рішучості і сили зробити це, ніж Дональд Трамп”, – заявив Орбан.

8 березня Орбан провів зустріч з Трампом в американському штаті Флорида. Вони обговорили “широке коло питань, що стосуються Угорщини та Сполучених Штатів, зокрема першорядну важливість міцних та безпечних кордонів для захисту суверенітету кожної країни”.

Після зустрічі Орбан вкотре розхвалив Трампа, заявивши, що якби той повернувся до влади, “світ став би кращим”.

Водночас президент США Джо Байден розкритикував зустріч Трампа з Орбаном.

Трамп у свою чергу видав порцію компліментів Орбану, назвавши його “фантастичним лідером“.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.