Понад 12 пунктів: що відомо про виплати для військовослужбовців в Івано-Франківській громаді

Новини, Суспільство

Військовослужбовці, які зареєстровані на території Івано-Франківської громади можуть отримати виплату за 12-ма пунктами: на реабілітацію, на амуніцію, на лікування після поранення, до дня народження дитини та інше.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на очільника Івано-Франківська Руслана Марцінківа

Найпопулярнішими виплатами залишаються допомога на амуніцію, а це 50 тисяч гривень, якщо боєць перебуває безпосередньо в зоні бойових дій. Як зазначають, наразі це найбільша сума допомоги, яку дає громада серед усіх міст в Україні.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, підтримка захисників залишається пріоритетним питанням у Івано-Франківську.

«Зараз найважливіше – це допомагати нашим військовим. Тому Івано-Франківськ прийняв рішення усім нашим військовим, які беруть участь у бойових діях, виплачувати 50 тисяч гривень. І також тим, хто мобілізований і зараз навчається або не є зараз на передовій – по 20 тисяч гривень.

Перебуваючи під Гуляйполем, спілкуючись з нашими військовими, виникла ініціатива, щоби місто також допомогло військовим. Тому що та допомога, яка надається на бригади чи на батальйони, не завжди доходить до бійця. А так кожен боєць отримує кошти і може вирішити зі своїми побратимами, на що краще витратити. Чи, власне, на амуніцію, або щось купити для свого відділення  або для свого взводу, скинувши з тих коштів», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Від початку року, за даними ЦНАПу, найбільше (майже дві тисячі заяв) військовослужбовці написали на отримання матеріальної допомоги на спорядження. Ще майже півтисячі – на фізичну або психологічну реабілітацію.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.