WP написав, що Зеленська відхилила запрошення Білого дому через Навальну, в ОП відповіли

Новини, Політика

Американське видання The Washington Post написало, що перша леді України Олена Зеленська відхилила запрошення Білого дому взяти участь у зверненні президента США до Конгресу через те, що її хотіли посадити поруч з Юлією Навальною, в Офісі президента України відповіли, що причина в іншому.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на The Washington Post, Офіс президента у коментарі “Українській правді”

“Олена Зеленська, перша леді України, відхилила запрошення Білого дому відвідати промову “Про стан справ у державі” у четвер, відмовившись від одного з найпочесніших заходів у Вашингтоні та підкресливши складну політику, з якою стикається її країна, охоплена війною”.

За словами чиновників, знайомих з планами, першу леді Джилл Байден хотіли посадити поруч із Зеленською та Юлією Навальною, вдовою російсього опозиціонера Олексія Навального, який помер минулого місяця у російській в’язниці. Планувалося, що образ обох жінок, кожна з яких є символом опору російському президенту Володимиру Путіну, стане потужним фоном для виступу президента Байдена на спільному засіданні Конгресу.

Але, за словами людей, знайомих з перебігом дискусій у Києві, потенційна присутність Навальної викликала дискомфорт в українців. Зокрема, через минулі заяви Навального про Крим.

WP зазначає, що представник Білого дому сказав, що рішення Зеленської, ймовірно, пов’язане з “конфліктом у графіку”, і переадресував подальші запитання до офісу Зеленської, який, як пише видання, на запит про коментар не відповів.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.