За два роки повномасштабної війни на Прикарпатті середня зарплата зросла на понад 40 відсотків (карта)

Новини, Суспільство

Від початку повномасштабного російського вторгнення майже рік середня зарплата в Україні не змінювалася і складала 15 000 гривень.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням кадрового порталу Work.ua, за останні два роки середня зарплата збільшилася на 30%.

Лише у січні 2023 року цей показник почав зростати.

Як свідчать

Так, за час повномасштабної війни середня зарплата зросла у кожній області.

“Цікаво, що в абсолютних цифрах найвищі доходи мають мешканці Київщини, втім тут зростання зарплат є найповільнішим”, — інформують дослідники.

Як свідчать результати дослідження, найбільше середня зарплата зросла в Херсонській області — на 82%. Також зросли показники у Донецькій області — 59%, Закарпатській — 58%, у Чернівецькій та в Івано-Франківській — по 44%.

Зазначимо, станом на 29 лютого 2024 року середня зарплата в Івано-Франківську складає 18 500 гривень. Це медіана заробітних плат за даними з 4 822 вакансій, розміщених на Work.ua в Івано-Франківську за останні три місяці.

Під час дослідження також проаналізували, як змінилася конкуренція у розрізі окремих областей та категорій у січні 2024 року проти січня 2022 року.

Відтак, зʼясували, що середня конкуренція зменшилася абсолютно в усіх областях, але найбільше у Херсонській (-79%), Донецькій (-79%), Чернівецькій (-60%), Закарпатській (-59%), Хмельницькій (-55%), Рівненській (-53%) та Івано-Франківській (-53%).

“А ось середня конкуренція за дистанційну роботу зросла на 63%”, — додають дослідники.

Кому в Україні пропонують найбільші зарплати

Серед цивільних професій найбільші зарплати в січні мали:

  • 47 500 гривень — медіабаєр;
  • 45 000 гривень — водій-міжнародник;
  • 42 500 гривень — кераміст;
  • 40 000 гривень — рихтувальник;
  • 37 500 гривень — ендодонтист, менеджер по роботі з супермаркетами, рієлтор;
  • 36 250 гривень — зубний технік.

Так, до переліку фахівців, яким платять найбільше, не увійшли керівні посади та посади зі сфери ІТ.

Крім того, у рейтингу посад із найвищими зарплатами — посади фахівців для Сил оборони України: пілот дрона, стрілець, гранатометник, мінометник (понад 70 000 гривень).

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.