“Складний процес”: скільки дерев вже видалили цьогоріч на територіях загального користування в Івано-Франківську

Новини, Суспільство

За 2023 рік в Івано-Франківській громаді видалили понад 670 дерев із територій загального користування. До слова, виконуватимуть ці роботи за кошти міського бюджету.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на брифінг Михайла Смушака, заступник міського голови.

На кожне дерево, що підлягає видаленню, окрім огляду комісії, затверджують також рішення виконавчого комітету.

“Це складний і трудозатратний процес. Переважко такі роботи проходять у міській дощільній забудові, відповідно використовуємо складну техніку. Люди працюють на висоті, спочатку подрібнюють гілля, зачишають.

Все це часто відбувається на дорогах і тому ми змушені викликати поліцію, попереджати мешканців, щоб не ставили на тих чи інших місцях свої автівки”, – каже Михайло Смушак.

За його словами, у 2024 році вже отримали 132 звернення, 378 дерев обстежили, склали 19 актів і видалили 46 дерев.

“Це, власне, цьогорічні об’єкти. Ми так само даємо дозволи на видалення зелених насаджень у випадку, коли тривають певні роботи. Скажімо, ми видалили дерева на перехресті вулиць Довга-Берегова-Північний бульвар. Більшість з них були в незадовільному стані”, – наголосив Смушак.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.