Відбувся великий обмін полоненими з рф. Що відомо? (відео)

Відео-новини, Новини, Політика
Сьогодні, 31 січня, відбувся обмін полоненими, у межах якого в Україну повернулися 207 українців — бійців Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України, Національної поліції.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на президента Володимира Зеленського, а також голову Офісу президента Андрія Єрмака, телеграм-канал .

«Наші — вдома. 207 хлопців. Повертаємо, попри все. Пам’ятаємо про кожного й кожну в полоні. Воїни та цивільні. Маємо повернути всіх. Працюємо над цим. Зараз — чергова класна робота команди України.[Кирило] Буданов, [Андрій] Єрмак, [Дмитро] Усов, [Василь] Малюк, [Ігор] Клименко молодці», — написав Зеленський.

Єрмак уточнив, що додому повернулися рядові, сержанти й офіцери, серед яких — багато оборонців Маріуполя, військових, що були на Азовсталі, острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках.

«Це другий великий обмін після тривалої перерви. І ми продовжуємо роботу та виконання задачі президента — повернути всіх… У нас велика місія, ще багато наших людей залишаються в полоні, працюємо над тим, щоб вони були вдома», — написав Єрмак.

@gudzinskiy_life #обмін #військовополонені #війна #донбассукраина🇺🇦 #залужний🥰❤️ #зсу #всу #война #залужний🥰❤️ #залужний🇺🇦 #україна🇺🇦 #обмін #росія ♬ Pieces of Memory – Carlos Carty

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець уточнив, що це був 50-й обмін полоненими, і загалом з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на батьківщину вже повернулися 3035 українців.

Працівники Офісу омбудсмана, як зазначив Лубінець, перебували на місці обміну, де контролювали дотримання прав людини, відповідно до міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій.

«Хлопців, які вже сьогодні за довгий час почули голоси своїх рідних, переповнювали емоції. Не менш емоційно на дзвінки реагували і родини, які чекають на своїх батьків, синів, братів. Далі у повернутих воїнів — тепла вечеря, отримання чистого одягу, медичний огляд, відновлення документів, банківських карток та реабілітація», — зазначив він.

Тим часом у Міноборони рф укотре поширюють неправдиву інформацію. Там повідомили про обмін полоненими, та вказують, що Україні «передано рівно 195 військовополонених ЗСУ», і нібито обмін був за формулою 195 на 195.

Що передувало?

На 24 січня готувався обмін полоненими між росією та Україною. Цю інформацію оприлюднили через падіння у росії літака Іл-76. Кремлівські ЗМІ з посиланням на Міноборони росії писали, що на борту літака нібито були 65 українських військовополонених, яких перевозили для обміну, а також 6 членів екіпажу і 3 супровідників.

Згодом представник ГУР Андрій Юсов заявив, що до моргу в Бєлгороді доставили лише 5 тіл після падіння літака. Це відповідає кількості особового складу його екіпажу. Він також казав, що на борту мали перебувати російські військово-політичні VIP-представники, але в останній момент російські спецслужби заборонили їм сідати на літак.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.