Зеленський попередив Захід про “перерозподіл світу” після припинення допомоги Україні

Війна, Новини, Суспільство

Президент Володимир Зеленський сподівається, що Сполучені Штати Америки не перестануть допомагати Україні, в іншому випадку Європі одній не впоратися, НАТО ослабне і це загрожуватиме перерозподілом світу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Володимира Зеленського в інтервʼю німецькому телеканалу ARD, яке цитує пресслужба президента.

“Я вірю, що Європа не залишиться одна. Тут питання комплексне. Перше: Європа одна не справиться на тому рівні, на якому Україна отримувала до цього підтримку. Ні зброєю, ні фінансами. Напевно, якщо б уся Європа об’єдналася, вона змогла би дати достатню підтримку Україні, але Сполучені Штати мають такий вплив: коли сигнали не дуже позитивні, вони мають такий самий вплив на деяких лідерів Європи.

Тому я вважаю, що якщо так станеться і в США, не дай Боже, буде затягування процесів щодо підтримки України – це матиме вплив на об’єднану Європу.

І тут є послідовні проблеми. Перше – це дефіцит зброї, фінансів в Україні. Друге – я думаю, що втратиться союз між США і Європою. Третє – Європа сама зрозуміє, що це сигнал: що якщо Україна не витримає і Путін піде вперед – це сигнал від США щодо того, що Європа залишиться наодинці серед країн НАТО, хто буде протистояти Росії.

Це буде серйозна загроза. Путін цим скористається, 100%. І це буде сигнал говорити про те, що і НАТО не буде таким міцним”, – Зеленський.

На думку Зеленського, якщо Сполучені Штати Америки відколються від НАТО, то ще хтось в Альянсі буде мати іншу думку щодо безпекового союзу, тому що мають економічні стосунки з Російською Федерацією.

Так само може “посипатися” і санкційна політика західних країн щодо Росії за агресію, припускає президент.

“Тому, я вважаю, в цілому – перерозподіл світу, ось як це називається”, – окреслив Зеленський перспективу у випадку відмови США допомагати Україні.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.