В України майже мільйонна армія, а в Авдіївці паркани з трупів росіян – Зеленський

Війна, Новини, Політика
Президент Володимир Зеленський сказав, що Україна має 880 тисяч людей в армії, – це більше за цифру в 617 тисяч росіян, яку озвучив Володимир Путін як контингент Росії на війні проти України.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Володимира Зеленського в інтервʼю німецькому телеканалу ARD.

 “Ми вдячні тим, хто повернувся будувати Україну, а не тільки воювати. В Україні дуже багато людей працюють…

У нас 880 тисяч (бійців), у нас мільйонна армія, а при цьому у нас 30 мільйонів громадян працюють, а може й більше – сказати точно не можу, тому що ми не знаємо: 6,5 чи 7,5 мільйонів людей виїхали від початку”.  Президент наголосив, що в Україні велика армія, але усі, хто є в країні, захищають Європу і світ на своїх робочих місцях.

На думку Зеленського, українці, які виїхали за кордон, мали б платити податки і в Україні, а чоловіки, які виїхали з країни незаконно, мали б повернутися

 “Ми б хотіли, щоб люди, які виїхали поза законом, які мобілізаційного віку, були в Україні. І питання не в тому, знову таки підтверджую, що вони всі повинні бути на фронті, – у нас велика армія, – питання в справедливості. Ці люди повинні сплачувати податки.

Є люди, які поїхали і не повернулися. Вони не повернулися на свою роботу. Це їхнє право. Але якщо вони громадяни України, вони б мали сплачувати податки – бажано в Україну. Тому що ці гроші ми потім віддаємо нашим військовим, нашим солдатам, які нас захищають. І захищають не тільки Україну”.

Зеленський вважає, що влади інших держав не повинні повертати тих, хто виїхав з України незаконно, але повинен працювати закон.

Президент України також погодився, що Володимир Путін веде війну на виснаження. На його думку, РФ не рахує свої втрати.

“Перший рік війни Росія зовсім не користувалася, мені здається, математикою й просто викидала своїх людей. Але вони до них відносяться як до м’яса. І я не впевнений, що це виснаження для них. Їм все одно: 1, 2, 3 мільйони – скільки загине.

І зараз у нас є, наприклад, Авдіївка. Ви просто навіть не уявляєте: це паркани з їхніх людей, просто лежать люди на полі бою один на одному – це вже паркани трупів, вони їх навіть не забирають”.

Президент Росії Володимир Путін 26 січня заявив, що угруповання російських військ в Україні налічує 617 тисяч осіб. Перевірити цю інформацію неможливо.

В Україні заявляли про намір мобілізувати й готовність підготувати до служби ще 500 тисяч людей. Хоча цією цифрою мобілізація може не обмежитися.

Кабінет міністрів готує новий закон про мобілізацію, в Верховна Рада – про новий підхід до бронювання військовозобов’язаних, який включатиме щомісячний платіж за відстрочку від мобілізації для різних категорій працівників.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.