Росія не дає згоди на міжнародне розслідування обставин падіння Іл-76 – ГУР

Війна, Кримінал, Новини

Росія не надала Раді безпеки ООН доказів того, що на борту військово-транспортного літака Іл-76 були військовополонені українці, і відкидає вимогу проведення міжнародною комісією розслідування того, що сталося під Бєлгородом 24 січня.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Юсов нагадав, що на засіданні Ради безпеки ООН заступниця генсека цієї організації заявила, що Організація Об’єднаних Націй не може встановити, чи були на борту російського військово-транспортного літака Іл-76 українські військовополонені.

Розмарі Дікарло сказала, що ООН не в змозі ані перевірити повідомлення української та російської сторін з приводу вантажу Іл-76, ані встановити обставини падіння літака.

“Держава-агресор не надала очевидних доказів, які б підтверджували їхню версію подій. Натомість ми можемо повторити й констатувати, що йдеться про військовий літак, який був задіяний у перевезенні російської зброї і ворожого особвого складу неодноразово. І Росія не повідомляла Україні, що цим літаком будуть транспортуватися українські військовополонені.

Що стосується конкретних причин падіння цього літака, то, звичайно, вимога створення відкритої міжнародної комісії логічна й обґрунтована. Щоб достеменно з’ясувати, що саме стало причиною падіння літака, можна вивчити великі рештки цього літака, “чорні скриньки” і уважно обстежити місце авіатрощі.

Наразі, як ми чуємо, Росія відкидає можливість роботи такої комісії”.

Юсов зазначив, що 24 січня мав бути один із найбільших і “ювілейний 50-й” обмін полоненими, але він не відбувся.

Він додав, що це не перша спроба РФ використовувати тему військовополонених у провокативних цілях, але Україна продовжить роботу для повернення своїх захисників та захисниць, а також цивільних із російського полону.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.