У двох громадах Прикарпаття виявили сказ тварин

Новини, Суспільство
В Тисменицькій міській та Печеніжинській селищній громадах Івано-Франківщини встановлено випадки сказу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управліннф Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ лисиці, яка була в контакті з домашньою твариною – собакою, в одному з особистих селянських господарств Тисменицької міської громади Івано-Франківського району, а також безпритульного кота, який наніс покус мешканці Печеніжинської селищної громади Коломийського району Івано-Франківської області.

“Захворювання виявлено за результатами лабораторних досліджень методом люмінесцентної мікроскопії відповідно до звітів про результати дослідження патологічного матеріалу від 23 січня 2024 року №000074 п.м./24 та від 24 січня 2024 року №000075”, – йдеться у дописі.
Спеціалісти Івано-Франківського та Коломийського районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, а також Тисменицького та Коломийського відділів Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини провели епізоотичні розслідування даних випадків.
З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, рішенням яких затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено неблагополучні території, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу.
В осередках захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до чинних інструкцій.
“Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.
У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни – необхідно повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів з метою запобігти зараженню та загибелі домашніх тварин”, – наголошено у дописі.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.