РФ вкидає списки на обмін 24 січня через пропагандистів, ми не будемо на це вестися – Юсов

Війна, Новини, Політика

За словами представника головного управління розвідки, Росія офіційно не публікує списки військовополонених, яких повинні були обміняти, натомість вдається до вкидів через пропагандистів. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на представника української військової розвідки Андрія Юсова в ефірі телемарафону.

“По-перше, списки (полонених, яких повинні були обміняти 24 січня – ред.) були відомі. Інша справа, які списки.

В Україні офіційну інформацію повідомляє координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими і офіційні посадові особи, зокрема уповноважений зі справ людини Верховної Ради.

З боку держави-агресора: пропагандисти, Симоньян, Шарій і так далі, висвітлюють ті чи інші списки.

Тобто, це робить не Міноборони агресора, не гуманітарний штаб, який відповідає за питання поводження з військовополоненими, а пропаганда.

Справа в тому, що коментувати ту інформацію, яку навмисно вкидує російська пропаганда, це означає брати участь в реалізації їхньої операції.

Звичайно, коли будуть офіційно повідомлені такі списки, тоді будуть і офіційні коментарі”, – Андрій Юсов.

Юсов наголосив, що для того, щоб порівняти списки на обмін, Росія повинна офіційно опублікувати їх через держвідомство чи уповноваженого. Україна не буде коментувати списки пропагандистів, щоб не надавати їм гелітимного статусу і не вестися на провокацію окупантів.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.