На Прикарпатті зафіксували випадки сказу

Новини, Суспільство

В Тисменицькій міській та Печеніжинській селищній громадах Івано-Франківщини встановлено випадки сказу.

Івано-Франківська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби встановила сказ лисиці, яка була в контакті з домашньою твариною (собакою) в одному з особистих селянських господарств Тисменицької міської громади, а також безпритульного кота, який наніс покус мешканці Печеніжинської селищної громади, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Захворювання виявлено за результатами лабораторних досліджень.

Проведено засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, рішенням яких затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено неблагополучні території, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу. В осередках захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу. У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни – необхідно повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів з метою попередження зараження та загибелі домашніх тварини.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.