Епідеміологічна ситуація з ковідом і грипом в Україні контрольована – Ляшко

Здоров'я, Новини, Суспільство

Тому ніяких додаткових заходів не проводиться.

Про це розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко на брифінгу в Медіацентр Україна – Укрінформ,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Епідеміологічна ситуація з ковідом і грипом в Україні контрольована, в межах епідеміологічних порогів.

“Сьогодні ми продовжуємо епідмоніторинг гострих респіраторних вірусних інфекцій, до яких відноситься і Covid-19, і грип. Що ми відстежуємо в Україні? Що у нас за останні три роки розпочалась активна циркуляція вірусів грипу. Раніше, коли була пандемія ковіду, циркуляція вірусів грипу мала поодинокі випадки. Сьогодні, особливо уже після нового року, кількість вірусів грипу А і В зачно більша і починає конкурувати з ковідом. Однак епідеміологічна ситуація контрольована, вона в межах епідпорогів, тому ніяких додаткових протиепідеміологічних заходів національного рівня не застосовується”, – сказав міністр.

Однак, і ковід, і грип, за його словами, – це інфекційні захворювання, і питання прогнозування базується на епідеміологічному моніторингу.

“Якщо ми будемо бачити динаміку до зростання кількості таких випадків, будуть проводитися ті заходи, які прописані в нормативно-правових актах”, – зазначив Ляшко.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.