Британія пропонує Німеччині рішення щодо Taurus для України – ЗМІ

Новини, Політика

Велика Британія запропонувала Німеччині варіант, як бути з небажанням Берліна давати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на газету Handelsblatt.

За інформацією видання, яке посилається на “дипломатів і урядовців”, план полягає в тому, що Німеччина передає свої Taurus до Британії, а вона, натомість, передає Україні додаткові далекобійні ракети Storm Shadow.

Стверджується, що цю пропозицію Лондон передав Берліну кілька тижнів тому, але про подальші рішення в цьому напрямку не повідомлялось.

У канцлера Німеччини коментувати повідомлення відмовились.

Питання отримання ракет Taurus із дальністю до 500 кілометрів активно порушується з літа минулого року. ЗМІ повідомляли, що Берлін не бажає йти на такий крок, побоюючись ескалації через удари своїм ракетами по території РФ та інфраструктурі Кримського мосту.

Раніше заступник міністра оборони України Storm Shadow. заявив, що отримання Україною далекобійних німецьких ракет Taurus не спричинить радикальної зміни ситуації на полі бою, але дуже розширить можливості українських військових.

У німецькому уряді на початку року натякали, що ще не готові надати Україні цю зброю.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.