“Ми опинилися в новій реальності”: як функціонує Івано-Франківська ТПП в умовах війни

Економіка, Новини, Суспільство

Якщо на початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022-го року в українських підприємців був певний шок і нерозуміння, як діяти далі в умовах війни, то з часом всі почали звикати до нових умов і обставин.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Андрія Левковича, кандидата економічних наук, керівника Івано-Франківської Торгово-Промислової Палати, депутата Івано-Франківської обласної ради.

“Я пригадую ранок 24 лютого позаминулого року… Ракети вже прилетіли в наш Івано-Франківський аеропорт. Ми опинилися в новій реальності.

Тоді ми майже припинили звичну діяльність і стали волонтерським хабом. Через нас щодня проходили по кілька фур благодійної допомоги.

Багато наших партнерів, організацій з Європи самі зв’язувалися з нами, пропонували допомогу. Чому саме до нас? Тому, що ми є прозорою та зрозумілою для світу організацією. Торгово-промислові палати є в кожній країні, тому, звертаючись до нас, люди розуміють, що звертаються до організації з відповідною репутацією і досвідом”, – розповідає Левкович.

Керівник Івано-Франківської ТПП ділиться, що у перші місяці після повномасштабного вторгнення команда буквально жила на складі, приймали допомогу, одразу ж з коліс фур перевантажували її в буси, які приїжджали з військових частин, з громад з лінії зіткнення, з лікарень, соціальних служб…

“Допомога з Європи – це в більшості була ініціатива простих людей, європейських громадських організацій.

Нам допомагали і спілки українців європейських країн, і спілка альпіністів, військовослужбовців у відставці, офіцерські клуби, регіональні та національні торгово-промислові палати, різні професійні спільноти, великі корпорації і маленькі територіальні громади…

В той час ми бачили, що наш бізнес в стані певного шоку. Найбільш актуальною послугою, серед інших, які ми раніше надавали підприємцям, стала довідка про форс-мажор.

Підприємці також стали волонтерами, змінилися їх ключові мотивації. Замість мети отримати максимальний прибуток, що є нормальним для бізнесу, підприємці найперше думали про допомогу фронту, про збереження колективу, підтримку працівників”, – каже депутат.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.